Vurig TafeltjeDekJe pannetje

Met tomaten en linzen

Bereidingswijze

TafeltjeDekJe met ca. 170 ml kokend water/bouillon overgieten, omroeren en 5 minuten laten staan. Pel en snipper de ui, gember en knoflook. Was de linzen in een zeef. Verhit vet in een pan en fruit de uien, knoflook en gember daarin. Tomatenpuree en Thaise pasta kort hierin koken. Nu de rode linzen toegeven, ook kort bakken en met de groentebouillon afblussen. Ongeveer 5 minuten laten koken. De tomatenstukjes toevoegen en nog eens 10 – 15 laten sudderen. Breng op smaak met kruidenzout en peper en voeg de fijngesneden koriander en zure room toe net voor het einde van het koken. Voeg nu TafeltjeDekJe toe, mengen en op de borden verdelen. Zodra het voedsel wordt afgekoeld tot eettemperatuur, de WurzelKraft erover strooien.

Ingrediënten

  • 10 EL (ca. 100 g) TafeltjeDekJe
  • 80 g uien
  • 10 g verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 80 g rode linzen
  • 1 TL kokos- of palmpitolie of olijfolie
  • 1 EL tomatenpuree
  • 1-2 TL rode Thaise currypasta
  • 250 ml groentebouillon
  • 400 g grote tomaten
  • ½ bosje koriander of peterselie
  • 2 EL zure room of sojaroom
  • 2-3 TL WurzelKraft
  • kruidenzout, peper
Jentschura-wurzelkraft-vurige-pan
Scroll naar boven