Ovengroente

Met hummus dip

Bereidingswijze

Verschillende soorten groenten (afhankelijk van het seizoen) op een bakblik met bakpapier leggen. U kunt bijvoorbeeld wortelen en courgette in dunne plakjes snijden. In het najaar is een Hokkaido pompoen geschikt, die in dunne plakken wordt gesneden. Anders zijn prei en aubergines dun gesneden een leuke toevoeging. De groenten nu met avocado- of olijfolie bestrijken, bestrooi ze met zout en sesamzaadjes of Mediterraans met rozemarijn of tijm. Bij 180 °C gedurende 20 – 30 minuten, afhankelijk van de gewenste beetgaarheid. Voor de dip de kikkererwten afgieten in een zeef en afspoelen. Dit samen met de geperste knoflook, limoensap, olijfolie, sesampasta, kruiden en eventueel 1-2 eetlepels water pureren. De dip is afgesloten 2-3 dagen houdbaar in de koelkast. De groenten en dip op de borden serveren, iets af laten koelen en bestrooi de WurzelKraft erover.

Ingrediënten

  • verschillende soorten groenten volgens seizoen
  • olijfolie of avocado-olie
  • kruidenzout, peper
  • sesamzaad\
  • rozemarijn, tijm of Provençaalse kruiden
  • 2-3 theelepels WurzelKraft

Voor de hummus dip:

  • 125 g kikkererwten
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 2-3 eetlepels limoen- of citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 35 g sesampasta (tahin)
  • komijn, paprika
  • paprika edelsüß
  • kruidenzout, peper
Jentschura-wurzelkraft-ovengroente
Scroll naar boven