MorgenStund'

Havermoutkoekjes

Bereidingswijze

De boter langzaam laten smelten bij lage temperatuur. Doe MorgenStund´, havermout en amandelen (of hazelnoten) in een kom en giet er de gesmolten boter over. Roer voorzichtig om en laat het ongeveer 10 minuten staan.

Klop de eieren samen met de honing. Bakpoeder en zout aan toevoegen. Dan de afgekoelde MorgenStund’-mengsel voorzichtig doorroeren. Tot slot de in kleine stukjes gehakte chocolade toevoegen en mengen.

Met twee theelepels kleine stapels maken op het met bakpapier beklede bakplaat. De hoeveelheid is genoeg voor ongeveer 40 koekjes.

Oventemperatuur: 175 °C
Baktijd: 12–15 min

Let op: als u een strikt glutenvrij dieet moet volgen, vervang dan de havermout door:
Maïsgriesmeel (tapioca), of meel van quinoa, boekweit, rijst, amarant of teff.

Ingrediënten

  • 125 gr boter
  • 150 gr MorgenStund´ (niet koken)
  • 130 gr havermout
  • 50 gr amandelen of hazelnoten
  • 100 gr vloeibare honing
  • 2 eieren
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 50 gr chocolade
Jentschura-morgenstund-havermoutkoekjes
Scroll naar boven