Mijn KrachtKuur

Mijn KrachtKuur
reinigt - vitaliseert - regenereert

Breng opnieuw vaart in uw leven en laat indien nodig de kilo's wegsmelten. Onder het motto "gezond maar voldoende eten" beschrijft Mijn KrachtKuur een goede vol te houden basenopbouwende manier van voeding. Natuurlijke vitale stoffen kunnen echt wonderen doen.

Bestel in onze webshop

Dit is toegelaten

Voeding tijdens KrachtKuur

Het zwaartepunt van deze kuur ligt in het eten van groenten rijk aan vitale stoffen, salade, rauwkost en zaden. Met zaden bedoelen we de glutenvrije zaden van gierst, boekweit, amarant, quinoa en nog andere die ons optimaal met hoogwaardige natuurlijke vitale stoffen en aminozuren verzorgen. Ze zijn gemakkelijk te verterenen verzuren het lichaam niet.

Een goede start van de kuur gebeurt elke morgen via basenopbouwende MorgenStund’ rijk aan vitale stoffen en een goed verteerbare pap van gierst en boekweit met vruchten en zaden.

Fruit wordt in Mijn KrachtKuur in tegenstelling tot groenten, salade, rauwkost en zaden met mate gegeten om het lichaam niet met fruitzuren en verschillende suikersoorten, die in de darmen gisten, te overlasten.

Groenten, aardappelen, salade, scheuten Zelfbereide groentebouillon en soepen
Fruit in beperkte hoeveelheden Kruiden- en rooibosthee
Zaden van graanachtige planten, zoals gierst, boekweit, quinoa Olijfolie voor groenten te stoven en als saladedressing
Rijst-, gierst- en amarantwafels als tussendoortje Plantaardige olieën uit koolzaad, pompoen- en zonnebloempitten
Amandelen, noten, pitten in beperkte hoeveelheden Veel verse kruiden en weinig zout
Groenten- en fruitsappen Water

Dit is te vermijden

Te vermijden voeding tijdens KrachtKuur

Glutenhoudende granen gebruiken we in de kuur niet omdat teveel granen eten vooral die van witmeelproducten de verzuring van het organisme in de hand werken. Bovendien zal het veelvuldig gebruiken van brood onze vaten aan mekaar klitten.

Melk en melkproducten verslijmen, zoals reeds beschreven door de bekende professor Lothar Wendt, onze lymfe en lymfatisch verzorgingssysteem. Daarom worden deze producten in Mijn KrachtKuur vermeden. Datzelfde telt ook voor dierlijke eiwitten uit vlees, vis en eieren. Het vermijden van deze voedingsstoffen gaat een overbelasting door eiwitten tegen en vermindert verzuring en verslakking van ons organisme.

In Mijn KrachtKuur vermijden we ook suiker en suikerhoudende voeding, omdat deze een ideale voedingsbodem zijn voor gistingen en schimmels. Onder de te vermijden producten tijdens de kuur vallen ook de bereide gerechten en kunstmatige zoetstoffen.

Melk & melkproducten Kaas, yoghurt, pudding
Vlees, vleesproducten & vis Worst, gehakt, haring
Eieren & eibereidingen
Graan- en witmeelproducten Brood, koeken, noedels
Kant-en-klaarmaaltijden
Suiker & suikerhoudende producten Confituur, zoetigheden, ijs
Zoetmiddelen
Alcoholische dranken en limonades
Koffie & zwarte thee